Scener ur en vardag del 1

 

Ännu en fredag ger sig tillkänna.

Jag har öppnat en flaska rött och hackar lök. Kvällen till ära ska jag göra katalanska köttbullar med en twist. Den där tvisten är citron och parmesanost. Kanske är inte köttbullarna så katalanska längre.

Nåväl.

Det snöar utanför fönstret. Idag har det varit en vacker, kall dag. Jag lyssnar på Mozart. Aldrig förr har jag väl varit så besatt av klassisk musik som jag är nu. Petar ihop de mest perfekta spotifylistorna och väger varje låt tungt innan den ens får tillträde till farstun. Klassisk musik gör mig lugn. Glad. Tillfreds.

River osten och lyckas såklart riva upp fingret. Svär till crescendot i låten. Rör om tomatsåsen. I med lite vin, hoppsansa.

Telefonen ringer och jag småpratar lite samtidigt som jag pillar fram lagerblad. Receptet säger två, jag kastar ner en hel näve. Nu är det tydligen Einaudi på listan, flinka fingrar på pianot. Puss puss hej då kära vän!

Dricker en klunk vin till. Mustigt rött vin. Tack gode gud för små flaskor för vem orkar dricka upp en hel flaska själv?

Tittar på klockan. Räknar först ut när jag måste börja rulla köttbullarna för att allt ska tajma med uppslicad zucchini och tomatsås. Räknar sedan vad klockan är i Afghanistan. Återgår till hackandet. Praha spelar. Det passar mitt humör.

 

Köttbullarna är klara. Tomatsåsen är otustandig. Zucchinin är okej. Jag lastar upp på en djup tallrik och balanserar med mig mat plus vatten till vardagsrummet.

Sjunker ner i soffan, spiller nästan ner hela den ljusa mattan med tomatsåsen men lyckas rädda i sista sekunden. Svär lättat en lång stund och låter maten kallna.

Äter under tystnad. Köttbulle. Zucchini. Tomatsås. Köttbulle. Zucchini. Tomatsås. Tittar på tv. Dricker mer vin. Vatten. Vin. Vatten. Får rödvinsläppar.

Och inser tillslut hur tillplattat det är att äta ensam.

Hur själlöst det är.

Hur tråkigt det är.

Hur hemskt det är.

Och det kan inga fantastiska köttbullar eller mustigt rödvin råda bot på.

Faktiskt inte alls.

 

Maten är uppäten. Tomatsåsen torkar in på kanten.

Jag drar filten om mig och somnar till någon värdelös film med Clintan. Vaknar mitt i natten av ett program om bilförare. Släcker lamporna.

Släpar mig in i sängen.

Somnar.

 

/T


Kommentarer
Postat av: M.M

Du är bra fantastisk, underbara T!

Njut av vinet, det är helg.



Ta hand om dig.

& alla ni andra, var rädda om er!

Vi är så bra vi här hemma

2012-02-10 @ 22:22:48
Postat av: S

Åh abs! Du är fantastisk, och det är så fint att du lagar mat, köper vin och tar hand om dig själv en fredagskväll, för vet du? Det är du värd. och tror du inte ändå att det känns en liten liten aning bättre att äta perfekta köttbullar med mustigt rödvin till, än om du skulle skippa middagen och hafsa i dig nåt slafsigt bara för att? Snart är nästa leave här och då får du dela dina fantastiska middagar med P igen. Du är bäst. Puss

2012-02-11 @ 08:15:14
Postat av: H

S har helt rätt!



Men f....n vad det suger med ensamheten!!!!

Hem med dem nu, jag längtar ihjäl mig!!!

2012-02-11 @ 13:00:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0