5 punkter

Fem punkter som gör att du vet att du lever med en människa som snart ska åka till Afghanistan och jobba:

 

1) Du hittar små faktaböcker om Afghanistan lite överallt. På toaletten, i köket, i sovrummet. Du blir själv intresserad och smygläser böckerna för det gäller ju att hänga med (Handbok Afghanistan från Försvarsmakten har du redan läst ut. För länge sedan).

 

2) Broshyrer om "Afghanska kvinnor" och "Afghansk mattkonst" få följa med hem från bokhandeln. I hans hand. Tillsammans med skönlitteratur såsom Vägen mot kaos. Själv läser du Tolstoj eller Elle.

 

3) Din soldat frågar era vänner om vännerna vet vad olika svenska pojknamn betyder på dari och levererar sedan svaret med ett leende. Vännerna skrattar och uppskattar ordförrådet. Du tar en kopp kaffe till. Connie är alltid Connie.

 

4) Rotation, skorpionspindel, ISAF och Svenska Afghanistankommitén är ord som numera används flitigt. Framförallt ordet rotation även om skorpionspindel fick ett uppsving efter en bild i en viss blogg. Det hela blev ju inte bättre när P sa att den väser när den blir attackerad. Väser. Sprattlar säkert också vilt med de åtta "små" benen. Stirrar galet med sina små spindelögon, hugger med de små tänderna...

Du är nu  v ä l d i g t  nöjd med att få stanna kvar hemma i ett land med små, harmlösa spindlar som inte ens med deffning kan komma upp till anrika åtta kilo som detta monster till spindel kan väga. Åtta.

 

5) När du frågar din soldat om det inte vore trevligt att gå på museum svarar denne entusiastiskt att Etnografiska museumet har en utställning om Afghanistan just nu som tydligen ska vara jättebra.

 

Okej.

Jag kapitulerar. Afghanistan har invaderat mitt liv.

 

/T


Kommentarer
Postat av: sparv

Hej! Vad kul att du hittat till min blogg och nu har jag även kollat in din =)

Ja visst är det härligt att veta att det finns fler som känner nästan lika dant som en själv. Du skriver så fantastiskt bra och ska bli kul att följa din resa!

2011-11-23 @ 12:18:45
URL: http://uppdragafghanistan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0